O nama

Dom za odrasle osobe Zemunik osnovan je 1998. god. kao javna ustanova socijalne skrbi sa sjedištem u Zemuniku Donjem. Osnivač ustanove je Republika Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavlja Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Dom pruža usluge skrbi izvan vlastite obitelji psihički bolesnoj odrasloj  osobi kojoj nije potrebno bolničko liječenje, a skrb joj se ne može pružiti u vlastitoj obitelji ili osigurati na drugi način.

Djelatnost Doma je:

– u okviru stalnog smještaja pruža slijedeće usluge: stanovanje i prehranu, brigu o zdravlju, njegu, održavanje osobne higijene i pomoći pri održavanju svakodnevnih aktivnosti, usluge socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije, usluge organiziranja slobodnog vremena, pratnje i organiziranog prijevoza savjetodavnog rada i drugih programa u lokalnoj sredini u cilju poboljšanja kvalitete života psihički bolesnih odraslih osoba

– usluge dnevnog boravka i organiziranog stanovanja,

– usluge pomoći i njege u kući.

Dom može obavljati i druge djelatnosti koje služe obavljanju osnovne djelatnosti u svrhu radne terapije korisnika (izrada ručnih radova, ukrasnih predmeta, cvjetnih i povrtnih sadnica i dr.).

Dom se nalazi na  brdu  s kojeg se pruža prekrasan pogled na sam početak Ravnih Kotara.  prostor Djelatnost obavlja na površini od 40 000 m2. Djelatnost se obavlja u četiri  odvojene zgrade.  Okućnica doma okružena je maslinikom, voćnjakom, cvijećem te mediteranskim biljem lavande, kadulje i ružmarina.

Misija

Kontinuirano podizanje kvalitete življenja korisnika smještenih u ustanovi, unaprjeđenje kvalitete pružanja usluga pomoći i njege u kući, kojima se prevenira i odgađa smještaj u ustanove, te razvijanje procesa deinstitucionalizacije u suradnji sa lokalnom zajednicom.

 

Dom na Facebook-u:
Zadnje Novosti
Kategorije Novosti
Arhiva Novosti